De grootste pompoen ter wereld

Soms heb je van die wereldrecords waarvan je niet direct begrijpt dat ze bestaan. Je vraagt jezelf dan af: “Hoe komen ze erop?.” Onlangs is er een wereldrecord verbroken in het Amerikaanse Minnesota. Het gaat hierbij om de grootste pompoen ter wereld

Zwaarste pompoen ooit

Een leraar tuinbouw uit Minnesota heeft onlangs de zwaarte pompoen ooit gekweekt. De pompoen heeft een gewicht van ruim 1.246 kilo en behoort daarmee tot de zwaarste pompoen ooit. De mega pompoen wordt ook wel een Kalebas genoemd en heeft de grootte van ongeveer 2100 basketballen. 

Nu vraag je jezelf misschien af: ‘Hoeveel weegt een grote pompoen?’. Een grote pompoen weegt over het algemeen 20 kilo. Om de 1.246 kilo pompoen te kweken, had de tuinbouwleraar 15 duizend dollar nodig. Het wereldrecord heeft de eigenaar wel 30 duizend dollar opgeleverd en veel pompoen maaltijden.

Picture of Patrick
Patrick

Ik ben Patrick, een gepassioneerde schrijver van artikelen en blogs voor een website die zich richt op wonen en interieur. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor design, deel ik graag mijn kennis en inspiratie om lezers te helpen hun ideale leefruimte te creëren. Of het nu gaat om de nieuwste trends, praktische tips of diepgaande analyses, ik streef ernaar om waardevolle en boeiende content te bieden. Met mijn achtergrond in interieurontwerp en jarenlange ervaring in de schrijverswereld, breng ik een unieke en deskundige kijk op alles wat met wonen te maken heeft.