Alles over de grootste woonboulevard(s) van Nederland

Als je verandering wil aanbrengen in je woning of tuin, dan ben je op een woonboulevard aan het juiste adres. Op de woonboulevards vind je een ruim aanbod aan bouwwinkels, interieurwinkels, tuinwinkels en nog veel meer. Een bezoekje aan een woonboulevard kan dus zeker een aanrader zijn, maar wat is de grootste woonboulevard van Nederland? 

Benieuwd naar de mooiste bloemen voor de zomer? Ontdek welke sterke eenjarige zomerbloeiers je tuin kunnen opfleuren.

Grootste woonboulevard Nederland

Als je aan de grootste woonboulevard van Nederland denkt, dan denk je al snel aan een gebied in de Randstad. Toch is dit zeker niet het geval. Je zult er nog van staan te kijken waar de grootste woonboulevard van Nederland en Europa is. De vijf grootste woonboulevards van Nederland zijn: 

Vraag je je af wat de grootste boom ter wereld is? Lees alles over de grootste boom ter wereld en zijn indrukwekkende afmetingen.

5. Woonboulevard Poortvliet XXL

Poortvliet XXL is ooit begonnen als een klein familiebedrijf. Inmiddels is het uitgegroeid tot één van de grootste woonboulevards van het land. Met meer dan 500 woonmerken, kan het bijna niet voorkomen dat je niet slaagt tijdens je zoektocht. Poortvliet XXL is te vinden in het zuiden van het land, in de provincie Zeeland.

Overweeg je spouwmuurisolatie? Voorkom fouten met onze tips over de grootste fouten bij spouwmuurisolatie.

4. Woonmall Alexandrium

In Rotterdam is Woonmall Alexandrium gevestigd. Met een immens oppervlak van 60.000 vierkante meter en 55 woonwinkels, staat hij op de vierde plek van grootste woonboulevards van Nederland.

3. HomeCenter Wolvega

In Wolvega kun je genieten van een woonboulevard met een oppervlakte van maar liefst 75.000 vierkante meter. Op dit enorme oppervlak vind je ruim 200 woonmerken. Bovendien beschikt het over een kinderdorp. Hier vind je  onder andere twee bioscopen, klimelementen en een speelbrug.

2. Woonmall Villa ArenA

Als je denkt aan de grootste woonboulevard van Nederland, dan denk je natuurlijk al snel dat deze in Amsterdam ligt. De grootste woonboulevard is niet in Amsterdam, maar de tweede grootste wel. Op deze woonboulevard vind je ruim 50 winkels, allemaal op één plek. 

1. Woonboulevard Heerlen

De grootste woonboulevard van Nederland en Europa is gevestigd op een plek, waar je het niet direct zou verwachten. Met een oppervlakte van 130.000 vierkante meter is de woonboulevard van Heerlen het grootste van Nederland en Europa. Je vindt hier ruim vijftig winkels, verdeeld over twee pleinen en een bovendek. Daarnaast mag je hier gratis parkeren, waardoor je zonder zorgen uren jezelf kunt vermaken in het woonwalhalla. 

Picture of Patrick
Patrick

Ik ben Patrick, een gepassioneerde schrijver van artikelen en blogs voor een website die zich richt op wonen en interieur. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor design, deel ik graag mijn kennis en inspiratie om lezers te helpen hun ideale leefruimte te creëren. Of het nu gaat om de nieuwste trends, praktische tips of diepgaande analyses, ik streef ernaar om waardevolle en boeiende content te bieden. Met mijn achtergrond in interieurontwerp en jarenlange ervaring in de schrijverswereld, breng ik een unieke en deskundige kijk op alles wat met wonen te maken heeft.